„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 9., vasárnap

Dendrobium Victoria Reginae

A Dendrobium Victoria Reginae a Fülöp-szigetek hegyvidékein őshonos. Gyönyörű lilás-kék virágai a lelógó pseudobulbokon (levél nélküli idősebb szár) jelennek meg. A virágai nagyon tartósak, és előfordul, hogy évente kétszer is virágzik. 
Az előfordulási helyén a hőmérséklet 5 és 26 fok között van, az átlag páratartalom 85-90 % egész évben. Az átlagos hőmérséklet (nappal/éjszaka) egész évben 19-22 fok/ 10-13 fok. Virágzási idő szinte egész évben, de a legnagyobb intenzitással májusban és júniusban. 

Fotó: Google - képek

Saját gyűjtemény:


Két hete érkezett a gyűjteménybe ez a fiatal Dendrobium Victoria Reginae. A növény felépítése nagyon hasonlít a Dendrobium nobile típusú orchideákhoz, csak ez az orchidea sokkal kisebb, szárai vékonyabbak, levelei keskenyebbek. Bizakodó vagyok a megmaradásában, mert hat tő is van a cserépben. Átültetésre egyenlőre nincs szüksége, mivel a Dendrobium félék szeretnek kicsit szorongani a cserepükben. Az ültetőközege is megfelelőnek látszik, fenyőfakéreg kókuszrosttal, melyet mindig igyekszem nedvesen tartani, kéthetente tápoldatot is kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése