„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 9., vasárnap

Oncidium Tiny Twinkle - Red

Az Oncidium Twinkle édes vanília illatot bocsát ki, amikor virágzik. Ezek a növények miniatúrák, több száz érem méretű virágot hoz egy virágszáron.
Kényes növény, érzékeny a fény mennyiségére, virágzás előtt kicsit több fényre van szüksége. Az öntözéssel is vigyázni szükséges, nedves közeget kedvel, de ne legyen vizes. Három színben pompázik, fehér, sárga és piros.
Ültetőközegként fenyőkérget és tőzegmohát használjunk.

Fotó: Google - képek

Saját gyűjtemény:

Saját gyűjtemény

Saját gyűjtemény

Egy hete gazdagítja gyűjteményem ez a kedves kis Oncidium Twinkle. Még csak barátkozunk egymással, eléggé tele van a cserepe a hajtásokkal, de még nem mertem átültetni, sokat olvasok utána, mert ennek az orchideának kicsit mások az igényei, mint az eddigieknek. Például nem lehet spriccelni a leveleit, mert bepöttyösödhetnek, de a páratartalmat azért biztosítani kell számára. Az öntözést is úgy oldom meg, hogy alulról áztatom vízbe, mert felülről túl sok a hajtás és nem akarom, hogy gond legyen. A meleget, a napfényt ez az orchidea is kedveli, de tűző napsütésnek nem szabad kitenni. Most egyenlőre várok, hogy a körülményeket elfogadja-e, vagy változtatnom kell rajta. Egyenlőre üde zöldek a levelei, szép egészségesek a gumói, kókuszrostos fakéregbe van ültetve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése