„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. szeptember 2., szerda

Oncidium Mieke

Saját gyűjtemény

Ez a csodálatos Oncidium nem csak szépségével, de finom, édes illatával is rabul ejtett. Nem lehet betelni vele. Korábban, míg nem foglalkoztam ennyit orchideákkal, nem is tudtam, hogy van illatos orchidea, mert a Phalaenopsis orchideáknak nincs illatuk, és régebben csak ezeket az orchideákat lehetett beszerezni hétköznapi virágkedvelőknek.

Saját gyűjtemény

Szép, erős, dús növényt sikerült találnunk. Négy-öt bulbából álló orchideából három virágszáron hozza sok apró, illatos virágát. A levelei szép világoszöldek és 30-40 cm hosszúak. Ültetőközege megfelelő, nem kell átültetni, és nem is lenne érdemes, hiszen épp virágban van az orchidea. Öntözöm bőségesen, és tápoldatozom, a megfelelő páratartalom biztosítása mellett.

Saját gyűjtemény

Virágai sötétlilák, kivéve az alsó, szív alakú szirmát, az világosabb lila. Minden virág közepe narancssárga. 

Saját gyűjtemény

Még nincs minden virága kinyílva, azonban így is belengi a nappalit csodálatos illatával. Három-négy cm-es virágaival valóban nem a nagyvirágú orchideák közé tartozik, de a három száron nyíló sok-sok virág éppoly gyönyörű látványt nyújt, mint a kevesebb, de nagyobb virágú orchidea. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése