„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. július 30., csütörtök

Phalaenopsis - Lila pöttyös (nagyvirágú)

Ismét gyönyörű Phalaenopsisok kerültek a látókörömbe. Egyik bevásárló körutunk alkalmával megláttam a lehető legszembetűnőbb helyre kitett hatalmas virágú orchideákat. Sajnos nem tudtam két növény közül választani, de a drága Férjemre most is lehetett számítani, mint mindig - azt mondta, vigyük mind a kettőt... :-) így is lett. Egyszerre bővült a gyűjteményem egy lila pöttyös és egy lila foltos orchideával. Először nézzük a pöttyöst:

A tenyérnyi méretű virág. (Saját gyűjtemény)

Saját gyűjtemény

Ezen a képen látható a két nagyvirágú orchidea (a pöttyös és a foltos), valamint a virágok méretének összehasonlításaként mellettük van a Phalaenopsis kaleidoszkop orchidea.

Saját gyűjtemény

Gyönyörű, hatalmas virágai nagyon hosszú ideig vannak nyitva, van olyan áprilisban nyílt virág, ami még csak most kezd elnyílni, valamint folyamatosan öt-hat virág nyitva van rajta, és még mindig növeszt új bimbókat. Át kellene már ültetni, de még nem tudtam megtenni, sajnálnám, ha lehullanának a virágai.

Saját gyűjtemény

Ennél az orchideánál is próbálkoztam beporzással, a két virág közül egy sikerült is. 

Azóta növeszti a magházát.
(Saját gyűjtemény)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése