„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. szeptember 3., csütörtök

Dendrobium Nobile hajtások

Saját gyűjtemény

A fehér Dendrobium Nobile csodálatosan nagy hajtásokat növesztett, az anyatövet két új hajtás már vagy húsz cm-el túlnőtte.

 
Saját gyűjtemény

A két nagyobb hajtást szinte már alig lehet irányítani, dupla pálcát tettem mellé, hogy legyen mihez rögzíteni. A harmadik hajtás is erősen növésbe lendült, már a többi hajtás feléig ér.
Ez a négy szár megy pár héten belül őszi, virágzásindító pihenőre. Alig várom, hogy sikerül-e újabb gyönyörű, fehér virágokat csalni erre a csodálatos orchideára.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Én örököltem egy ilyen virágot. Kék színű volt, és nőtt mellette egy hajtás, ami most kezdett el bimbókat növeszteni, meglepődésemre. Festés híján fehé lesz. Néztem a kis bilétát ami mellette maradt, ha jól értelmezem a jeleket (mert nem magyarul van írva) hogy virágzás után le kell vágni az ágat. Te tudsz róla valamit? Úgy látom, ami már elviragzott valóban nem fog újra bimbózni.

    VálaszTörlés