„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. július 13., hétfő

Kezdetek - avagy a Fikusztól az Orchideáig 2.

Minden évben készítettem balkonládákba virágokat különböző összetételekben. Sajnos ezekből is csak az utolsó év fotói maradtak meg.


Az utcafronti részen mindig muskátlik voltak, korábban tiroli, vagy álló muskátli is. Ezen a képen neon narancs és neon lila szinű félfutó muskátlik vannak. Bőséges öntözés és tápoldatozás gazdag virágzást eredményez.

 A mézike nem maradhatott el egyetlen évben sem a lépcsőkről, a közepében általában egy tő álló muskátlit ültettem. Ebben az évben kisvirágú begóniával próbálkoztam, mint látható a mézike eléggé átvette az uralmat, szinte teljes egészében benőtte a begóniát és egy gömböt formálva a lépcsőig értek a virágai. Napi bőséges öntözéssel és heti tápoldatozással lettek ilyen dús kerekek.
Az előszoba ablakában mindig egyszínű muskátli virult, ahogy ebben az évben is. Sötét rózsaszín cirmos, félfutó. Egy ládába három tő virágot ültettem, a nyár végére szinte teljesen felélik a földjüket, de egész nyáron gazdagon virágoznak.

A trikolor kisvirágú petúnia valóságos éke a filagóriának, ahová fel van függesztve. Természetesen nem egy, hanem három tő növény van egy nagyobb cserépbe ültetve. Nagyon nagy a vízigénye és a tápoldat igénye, de egész nyáron gyönyörködhetünk temérdek virága szépségében. Nyár végére a lecsüngő ágak elérték a 60-70 cm-t. A petúnia elviseli ugyan a tűző napot is, de levelei hamarabb elszáradnak, virágai kiritkulnak. A félárnyékos tető alatti helyen egész nyáron ilyen eleven marad.

A filagória oldalán is balkonládákban virultak a virágok. Korábbi években itt is volt tiroli muskátli is, és egy évben gyönyörű angol muskátli, amit nagyon sajnálok, hogy nem tudok róla képet mutatni, hatalmas tövekre nőttek, rengeteg bordó és cirmos virágözönnel. 
A képen kétszínű félfutó, sötét rózsaszín cirmos és lila cirmos muskátlit ültettem felváltva. Az öntözés és tápoldatozás az előzőekkel megegyező. Egész nyáron ilyen sok virággal örvendeztetnek, csak még dupla ilyen hosszan lecsüng nyár végére a száruk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése