„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. július 15., szerda

Aechmea 'Blue rain'

A növényről általában:

Az Aechmea 'Blue rain' valószínű, hogy a broméliák közül a legerősebb faj, amely nem bánja ha a szoba levegője száraz.
Természetes élőhelye a brazil dzsungel. Meleget kedvelő növény, de kerülni kell a tűző napsütést, a hőmérséklet télen se legyen alacsonyabb, mint 15 fok.
Öntözése külön figyelmet igényel, nyáron mindig legyen nedves a földje és a rozettáiba is tölteni kell vizet, míg télen kevesebb öntözést igényel. Tápoldatozás csak hígított formában.
Örökzöld évelő rozettás növény, fényes sötétzöld széles levelei és piros száron mélykék virágtüskéi vannak, melyek később piros gyümölccsé alakulnak.
A növény virágzást követően elhal, de utódnövényekről gondoskodik. Amikor az új hajtás eléri az anyatő méretének a felét, akkor szétválasztható és elültethető. Az új hajtásból kb. két-három év után lesz újra virágzó növény.


Saját Aechmea 'Blue rain':

Sosem láttam még ilyen különleges virágzatú broméliát, sőt sosem volt korábban dolgom broméliákkal. Ez év tavaszán találtam szembe magam ezzel a gyönyörű, már akkor virágban lévő növénnyel, és nem tudtam ellenállni neki. 

Saját gyűjtemény

Ezek a képek a megvásárláskor készültek (2015. április) és az alábbi képeken látszódik, hogy a virágzása valóban hosszan tartó. Igényeit illetően a nappali közepén helyezkedik el, több oldalról is van ablak, a fény úgy tűnik megfelelő számára. Ritkán locsolom a földjét, mivel a rozettáiba igényel vizet, az onnan továbbfolyik az alja felé, ezáltal a földje mindig nedves.

Saját gyűjtemény

A következő hónapban a virága és a levelei mit sem változtak, de az anyatő tövénél megjelent két pici új jövevény. Elkezdődött az utód növesztése.

Saját gyűjtemény

Saját gyűjtemény

Eltelt még egy hónap, a virága még mindig olyan, mint volt, a hajtásai jól láthatóan gyorsan növekednek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése