„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 9., vasárnap

Dendrobium Fantasia King

A Dendrobium Fantasia King a nobile típusú orchideákhoz tartozik, mind növekedését, virágzását, ápolását és tartási körülményeit tekintve.

Fotó: Google - képek

Saját gyűjtemény:

Saját gyűjtemény

Egy újabb Dendrobium a nobile fajtákból, két régebbi (egy éves lehet) szára, és két új hajtása van. A visszavágott levél nélküli szárrészből látszik, hogy kb. 3-4 éves lehet a tő. 20-25 cm magas, egészséges tő, hamarosan átültetem, mert kicsinek bizonyul a cserepe. Az ültetőközeget kókuszrost, vörösfenyő kéreg, tőzegmoha keverékéből fogom készíteni.

Saját gyűjtemény

A közelebbi fotón látható, hogy az egyik régebbi száron sérülés történt. Mivel egy másik száron is van hasonló hegesedés, és ott egy rögzítődrót volt kötözve a szárhoz, így arra következtetek, hogy a figyelmetlen tartásmód okozta a sérüléseket. A két új hajtása elég vékonyka, átültetést követően remélem erősödni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése