„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 9., vasárnap

Dendrobium Oriental Smile Fantasy

A Dendrobium Oriental Smile Fantasy a nobile típusú orchideákhoz tartozik, mind növekedését, virágzását, ápolását és tartási körülményeit tekintve.

Fotó: Google - képek


Saját gyűjtemény:

Egy újabb Dendrobium nobile típusú orchideával gazdagodott nemrég a gyűjteményem, most már egyre színesebb lesz a paletta ebből a fajtából. Csodálattal töltenek el a Yamamoto Dendrobiumok, amelyeket Japánban fejlesztik ki (bővebben: Orchideák-Dendrobium oldalon), az a sok gyönyörű színkavalkád... Az én kis növénykém három szárból áll, mely úgy tűnik három korú lehet. Van egy kopasz szár, az valószínű két éves lehet, van egy vastagabb, de már nem fejlődő szár, ez tavalyi lehet, és van egy ifjonc, amelyik az idén indult növekedésnek. Nekem egyenlőre az a furcsa, hogy a növény mindössze 15-18 cm magas lehet, elméletileg ezeknek a növényeknek a szára 50-60 cm-es általában. Még nem tudom, hogy a tartási körülmény nem volt megfelelő az orchideának, vagy valóban ilyen törpe marad. Később meglátjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése