„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 8., szombat

Aerides Lawrenceae x Aerides Houlletiana

Az Aerides nemzetség közeli rokonságban áll a Vanda nemzettséggel, ökológiai igényeik, valamint zöld növényi részeik szerkezete azonos, monopodiális növekedésű, egy folyamatosan növő vastag szár, melyen két sor kemény és ellenálló, vastag levél található.
A kisméretű gazdagon színezett virágok többszörösen összetett, sűrű, felálló, hengeres fürtökben nyílnak. Az ajak egy kúpos, sarkantyúszerű kinövéssel rendelkezik, amely a legtöbb faj esetében előrehajló.
Az Aerides nemzetség botanikai fajait, valamint néhány hibridjét hagyományosan főleg az Egyesült Államokban termesztik, európai gyűjteményekben igen ritkán található meg. A növényeket a Vanda nemzetséghez hasonlóan nevelik.
E nemzetség több, mint 60 fajt foglal magába. Ezen ázsiai orchideák előfordulási területe igen széles: északkeleten Észak-Kínáig és Új-Guineáig, bár a legtöbb faj a Himalájában, Burmában, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában található.

Fotó: Google - képek

Saját gyűjtemény:

A többi Vanda típusú orchideák között. Most már ő lett a legnagyobb. 

Saját gyűjtemény

Múlt heti érkezésekor elég szárazak voltak a léggyökerei, és a levelei is kicsit szikkadtnak tűntek, de hamar regenerálódott, és most már egyre jobban érzi magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése