„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 8., szombat

Ascocenda Parinlada

Az Ascocentrum nemzetség egy viszonylag kis csoport az ázsiai trópusokon, mintegy 10 faj, mégis rendkívül fontos növények. Szorosan kapcsolódnak a Vandákhoz, könnyen hibridizálódnak ezekkel az orchideákkal.
Az Ascocenda is egy ilyen hibridizációból jött létre, az Ascocentrum Miniatum és a Vanda kereszteződéséből. Az Ascocenda növényekben megtalálható mindkét szülő jó tulajdonsága, kompakt monopodiális növények, könnyen tarthatók beltéren, növekedési habitusuk rendkívüli, és ők is büszkélkedhetnek olyan ékszerekkel, mint a Vandák, a virágai gyönyörűek.

Fotó: Google - képek

Saját gyűjtemény:



Pár hete érkezett a gyűjteményembe ez az újabb Vanda típusú orchidea, az Ascocenda Parinlada. A növény már eleve kosárba volt rögzítve, így már csak fel kellett függesztenem a többiek mellé. Egyenlőre nem látok rajta kedvezőtlen tartási körülményekre utaló jelet, minden nap spricceléssel kapja vízadagját, kéthetente tápoldatot is. A számára fontos páratartalom és légmozgás biztosítva van, fejlődéséről majd későbbi bejegyzésben írok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése