„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 6., csütörtök

Dendrobium nobile - Yellow


(Fotó: Google - képek)

Saját gyűjtemény:

Nagyon megkedveltem a Dendrobium nobile típusú orchideákat, mivel az első ilyen orchideám, amelyik fehér színű, csodálatosan fejlődik, pár hónap alatt több új, erős hajtással ajándékozott meg. Ennek hatására egyre inkább kerestem az ilyen típusú növényeket, csak más színekben.


Saját gyűjtemény

A képen látható orchidea egy krémsárga színű Dendrobium nobile. Nagyon szép fejlett állapotban van, a két idősebb bulba már valószínű virágzott korábban. Jelenleg nincs rajta virág, mivel ez a típusú orchidea télen nyílik. Az ültetőközegét ki kellett cserélnem, mert az a cserép, amiben érkezett már kicsinek bizonyult. Az ültetőközege kókuszrost, tőzegmoha és fenyőkéreg keveréke. Igényli a folyamatos nedves közeget és párásítást.

Saját gyűjtemény

Közelebbi felvételen jól látszik, hogy több ifjú hajtása is van az orchideának, mivel elég gyengék még, így lehet, hogy a következő virágzáskor ezek még nem fognak nyílni, de a két idősebb, és két fiatalabb, de fejlett bulba valószínű, hogy nyílni fog, ha mindent jól csinálok az ősz folyamán, és biztosítom a virágzáshoz a kedvező feltételeket az orchideának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése