„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 6., csütörtök

Aliceara Sunday Best


Az orchideáknál gyakran használják a hibridizációkat, így több száz hibridek jönnek létre. A Miltassia orchidea a Brassia és a Miltonia kereszteződéséből jött létre, az Aliceara rövidített nevén Alcra a Miltassia és az Oncidium kereszteződéséből keletkezett.
Ezért is tettem az Aliceara (Alcra) Sunday Best orchideát az Oncidium címke alá, bár éppúgy kerülhetne a Brassia, vagy a Miltonia címke alá is, de egyenlőre ilyen orchideáim még nincsenek.

(Fotó: Google - képek)

Saját gyűjtemény:

Ez az orchidea volt a harmadik növény, amit Malajziából rendeltem (sajnos nem volt túl sikeres rendelés). 

Az érkezésekor már az egyik szára eléggé el volt sárgulva, a gyökerei szárazak és szabadon voltak.

Az ültetést követően a sárgult szár le is hullott, ahogy az várható volt, de a másik szára megmaradt és szépen zöldül. Az ültetőközege kókuszrost keverék.

Körülbelül egy hónap elteltével a növényke nem változott semmit egyenlőre, de nem is pusztult el, így van remény, hogy megmarad. Időnként fóliázom, spriccelve öntözöm az ültetőközegét, mert a növényt ne szabad, az ideális páratartalom biztosítása mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése