„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 30., vasárnap

Cambria - Fehér-bordó

Saját gyűjtemény

Valamelyik nap az egyik bevásárlóközpontban sétáltunk, s épp elmentünk a virágos stand mellett, mikor ez a csodálatos, illatos Cambria megszólított bennünket, hogy vigyük magunkkal. Hát nem tudtunk nemet mondani, így ő lett a következő gyűjteménytag, és az első illatos orchidea, amelyik virágban van.


Saját gyűjtemény

Nagyon szép, nagy és egészséges tő, a cserepe tele bulbákkal, a levelek közül három virágszár kukucskál. Az egyik már ki van nyílva, a második szintén akkora mint a virágzó, csak még bimbóban van, a harmadik szár kb. 15 cm-es, és növekszik.

Saját gyűjtemény

A virágai nem túl nagyok, valószínű, hogy ez a Cambria Oncidium elődökkel rendelkezik, de az illata nagyon ellenállhatatlan, mindig meg kell illatoznunk, mikor elmegyünk mellette. Mivel pár napja van itthon, még a gondozására vonatkozó tapasztalatokról nem tudok írni, a páratartalom biztosítva van számára, ha száraz az ültetőközege öntözést kap, kéthetente tápoldatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése