„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 31., hétfő

Oncidium 'Sweet Sugar'

Fotó: Google - képek
Nem volt könnyű beszereznem ezt az Oncidium orchideát, de egyik Oncidiumot sem könnyű, vagy csak nagyon magas áron. Nagyon megörültem, mikor végre én is a magaménak tudhattam ezt a gyönyörű, "Dancing Lady"-nek, azaz táncoló hölgynek is nevezett orchideát. A virágai pont úgy néznek mi mintha minden virág egy-egy kis szoknyás táncos lenne, innen is kapta elnevezését.

Saját gyűjtemény

Nagyon szép, egészséges, életerős virágzóképes növényhez sikerült jutnom. A cserépből már alig látszik ki az ültetőközeg annyira telenőtték a bulbák. Erős, kemény, széles levelei vannak.

Saját gyűjtemény

Felülnézetből jól látszik, hogy új hajtásoknak sincs híján, négy vagy öt újabb szár növekszik. Nagyon várom, hogy virágszárat is hozzon.
Gondozását tekintve, heti öntözés, kétheti tápoldatozás. A párásítás a környezetében biztosítva van, reggelente vizezővel is párásítok, a leveleire nem, csak  a tövére és a léggyökereire spriccelek vizet, nehogy befoltosodjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése