„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 10., hétfő

Utazás

Fotó: Google - képek

Utazás - milyen sok mindent jelenthet ez az egyetlen szó. Először is jelentheti A-pontból B-pontba történő konkrétan megtett utat, ez lehet egy városon belül, vagy országon belül stb. Jelenthet hosszabb időtartamú időtöltést, amikor bejárunk országokat, városokat, helyeket. Ebben a blogban az ilyen utazásokról szeretnék készíteni "albumot", hogy az általam látogatott, megörökített épületeket, városrészeket, tájakat megosszam az éppúgy utazni kedvelővel.

Ám utazni éppúgy lehet a képzeletben is, mint a valóságban. S mily csodálatos az emberi elme, képes bennünket elvarázsolni bárhová, akár arra a nyugalom szigetére, ahol megtalálhatjuk belső békénket, például egy zöldellő erdőben a kellemesen csobogó patak partjára, ahol még a lélegzésünk is lelassul, s becsukott szemmel, mély levegővételek közepette relaxálhatunk a csicsergő madarakat hallgatva. 
A világháló csodálatos lehetőségeinek köszönhetően sokkal több ilyen helyről láthatunk képeket, ahová szívesen mennénk, ahol örömmel töltenénk az időnket, vagy csodálattal néznénk körül, s vennénk mély levegőt, hogy örökre magunkba szívjuk és megőrizzük a látottakat. 
S nem utolsó sorban az életünk is egy nagy utazás, csak nem mindig így értékeljük, de talán erről majd egy másik blogban írok.

Először is egy kis csokorba gyűjtöttem pár szemet, s lelket gyönyörködtető képet, amelyek például a képzeletbeli utazásaim helyszínei lehetnének, mert ugyebár Csodálatos a Világ...

Wonderful World

Egy Japán kert részlet (Fotó: Google - képek)

Gyönyörű teaültetvény (Fotó: Google - képek)

Levendulaföldek Franciaországban (Fotó: Google - képek)

Hillier-tó, Ausztrália (Fotó: Google - képek)

Zhangye-Danxia vidék, Kína (Fotó: Google - képek)

Niagara vízesés, Kanada(Fotó: Google - képek)

Hitachi-park, Japán (Fotó: Google - képek)

... és a "Nyugalom szigete" :-) (Fotó: Google - képek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése