„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 5., szerda

Phalaenopsis Lamelligera

A Phalaenopsis Lamelligera előfordulási területe Borneo. A növény mérete alacsony, 10 és 30 cm közötti, három-négy cm nagyságú viaszos hatású virágait tavasztól - őszig hozza. Virágai nem illatosak, de hosszú élettartamúak, akár egy hónapig is nyílnak. Szereti a napfényt, de a tűző naptól óvni kell, nehogy megégjenek a levelei.

(Fotó: Google - képek)

Saját gyűjtemény:


Amikor postán megérkezett, nagyon apró, két-három levéllel rendelkező növényke, azt gondoltam, hogy a másnapot sem éri meg. Ugyan valóban nagyon messziről küldték (Malájzia), de nem gondoltam, hogy ennyire megviseli az út. Négy kicsi növényt rendeltem erről a helyről, de megfogadtam, hogy többet nem érdemes, mert ezek a kicsi seedling (magonc) növények nehezen maradnak még meg a hirtelen klímaváltás miatt. Azt sem tudom, hogy milyen közegben volt korábban, mert csupasz, száraz gyökérzettel érkezett.


A kókuszrostos keverék jónak bizonyult, de sajnos csak az egyik növényke élte túl a viszontagságokat. Időnként fóliázom, spricceléssel öntözöm, a megfelelő páratartalom biztosítva van számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése