„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 3., hétfő

Orchideák - Epidendrum

(Fotó: Google - képek)

Az Epidendrum orchidea Közép-Amerikában őshonos. Nagyon változatos nemzetség, változatos élőhelyekkel, melyek éppúgy megtalálhatóak magas hegyekben, mint száraz trópusi erdők füves lejtőin. A legtöbb faj epifita életmódot folytat, de vannak talajlakók is.

(Fotó: Google - képek)

A legtöbb Epidendrumnak nádszerű száruk van, meglehetősen hasonlóak a Dendrobiumokhoz. Virágait hosszú száron, csokrosan hozza, piros, sárga, narancssárga, levendula, vagy fukszia színekben.
Az Epidendrum orchideát rendszeresen és bőségesen szükséges öntözni, a melegebb hónapokban 4-5 naponta, a hűvösebb napokon hetente egyszer. A virágzást elősegíthetjük a víz visszatartásával, de meg kell győződnünk róla, hogy a növény még jól érzi magát.
Tápoldatozni hetente egyszer elegendő, de a téli pihenő idejében ritkábban szükséges.
Közepes és magas fényigényű növény, de ne tegyük ki tűző napnak, mert megbarnulhatnak a levelei. Akkor megfelelő a fény menyisége, ha az orchidea levele fűzöld színű.
Hőmérséklet igényéről általánosságban elmondható, hogy a nappali hőmérsékletet 15 és 30 fok között, az éjszakai hőmérsékletet 10 és 20 fok között tolerálja.
Páratartalom igényét akkor tudjuk kielégíteni, ha 50 % fölött tartjuk.
Ültetőközegnek mindig jó vízáteresztő közeget válasszunk.

(Fotó: Google - képek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése