„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk - Ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát - Ahány ember annyiféle csodálatos világ." Bródy János

2015. augusztus 30., vasárnap

Vanda Fuchsia Magic

Saját gyűjtemény

Házassági évfordulónk csodálatos ajándékaként került a gyűjteményem darabjai közé ez a csodálatos Vanda. Hatalmas, gyönyörű virágai 8-10 cm átmérőjűek, élénk fukszia színe, szirmai formája és mintázata elbűvölő.

Saját gyűjtemény

 Méretét tekintve az eddigi orchideáimat túlszárnyalta és ezáltal elnyerte a gyűjteményem legnagyobb orchideája címet. A léggyökerei végétől a virágok tetejéig közel egy méter a mérete. Erős léggyökerei többszörösen elágazottak, de van két hosszan lenyúló gyökér is. Levelei 20-30 cm közöttiek, erősek, kemények, virágzata 15 gyönyörű fukszia színű hatalmas virágból áll.
Gondozását tekintve, mindennap vizezem a gyökereit és a leveleit, a gyökereket van, hogy egy nap többször is, hőmérséklettől függően. Kéthetente tápoldatozom is. Páratartalom, 60-70 %-os, mindig biztosítva van számára. Szereti a napfényt és rendszeres légmozgást igényel.

Saját gyűjtemény

A 15 db virág, mely feszesen, előkelően koronázza meg a növényt. Szirmai vastagok, viasszerűek, tartósnak tűnnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése